Je bent vast en zeker op zoek naar het orderbedrag vanaf waar verzenden gratis is… Zoek niet verder, hier is het antwoord:

Wij doen niet aan ‘gratis’ verzenden!

Huh, waarom niet, hoor ik je denken. Dat leg ik je graag uit. Heb je een momentje? (lees verder bij de drop-down menu’s)

Verzendmogelijkheden bij De Groene BillenBode:

Pakketpost -> 5,85
Brievenbuspakket -> 4,-
Afhalen in Oudewater -> geen extra kosten

Bij producten die in een brievenbuspakket passen, staat precies aangegeven hoeveel stuks in een doosje passen. Scheelt weer lekker in de verzendkosten! ?

Verzenden naar het buitenland:

België -> 7,50
Duitsland -> 9,-
Verenigd Koninkrijk -> 9,-

Waarom bieden jullie geen gratis verzenden aan?

Regelmatig krijg ik de vraag waarom ik niet aan ‘gratis’ verzenden doe. Mijn antwoord daarop is simpel: Er is niets ‘gratis’ aan verzenden.

De werkelijke verzendkosten

Ik draag per pakket 5,95 af aan MyParcel (of in het gunstigste geval 5,85 als ik meer dan 200 pakketten op jaarbasis verstuur). ‘Gratis’ verzending vanaf bijv. 50 euro, betekent dat ik zo 10% korting op de verkoopprijs weggeef. Prijzen van de producten ophogen zodat het toch ‘gratis’ lijkt, daar houd ik niet van, en doe ik dus bewust niet.

Als je bedenkt dat de marges op wasbare luiers niet groot zijn (max. 40% en daar moet ook de BTW van betaald worden), dan begrijp je dat ik nauwelijks nog wat over houd bij ‘gratis’ verzenden. En hoe leuk ik deze webshop runnen ook vind, ik doe het niet vrijwillig ?

Psychologisch marketing trucje

Als laatste nog een andere overweging. Ga eens na, hoe vaak heb jij je mandje bijgevuld met producten die je eigenlijk niet direct nodig had, puur en alleen om aan het ‘gratis’ verzenden bedrag te komen? Precies, het is puur een psychologische marketing truc! Die veel webshops bewust in zetten om jou meer te laten consumeren… Denk daar maar eens over na ?

En bedenk hoe zonde het is van de grondstoffen van die producten die in de kast liggen te liggen…

Hoe werkt de CO2 compensatie bij verzenden?

Je kunt jouw aankoop in onze webshop CO2 neutraal maken met 1 druk op de knop.

Hiervoor werken wij samen met CO 2 OK, een bedrijf uit Utrecht dat deze geweldige WooCommerce plug-in gemaakt heeft, mij elk kwartaal een factuur stuurt voor de door jullie betaalde CO2-toeslag, en speciale CO2 compensatieprojecten heeft uitgezocht die echt een verschil maken ??????

Meer informatie vind je op: https://co2ok.eco/co2-compensatie

Waarom hergebruiken jullie de verzenddozen?

Als je al eens een pakket van ons ontvangen hebt, dan weet je dat wij verpakkingen efficiënt hergebruiken. Dozen die wij binnen krijgen, verpakkingen uit de supermarkt, nagenoeg alle dozen die in goede staat verkeren, worden hergebruikt.

Zo besparen we kilo’s karton per jaar, wat weer vele bomen en liters water uitspaart!

Brievenbuspakketten worden in verzenddozen van gerecycled karton verstuurd. Wij maken met het oog op het milieu en de plasticvervuiling geen gebruik van plastic verzendzakken.

<-- Whatsapp Service