HOE WERKT HET OMWISSELEN VAN DE LUIERS?

Te kleine luiers of een luiersysteem dat niet bevalt wissel je eenvoudig om. Stuur mij een mailtje welke luiers je retour stuurt, en welke je wenst te ontvangen. Ik maak het pakket klaar en stuur deze naar je toe. Binnen 1 week retourneer je de te kleine luiers. De verzendkosten zijn voor eigen rekening. Indien gewenst kan ik een retourlabel voor PostNL verzorgen voor ​€5,95.
Uiteraard kun je ook bij mij thuis langskomen om de luiers om te ruilen!

VAN WELK MATERIAAL ZIJN DE LUIERS GEMAAKT?

De luiers in de huurpakketten en de webshop zijn gemaakt van bio-katoen en hennep. Katoen absorbeert snel de plas, en na het wassen zijn de luiers binnen een dag weer droog (aan de waslijn). Hennep heeft een groot absorptievermogen, maar absorbeert iets minder snel. De combinatie van katoen op hennep geeft de ideale wasbare luier!

Gebruik van bamboe-viscose en polyester proberen we tot een minimum te beperken met het oog op het milieu en de plastic-soep.

HOE MILIEUVRIENDELIJK EN DUURZAAM ZIJN WASBARE LUIERS ALS JE HET WASSEN MEEREKENT?

Een terechte vraag! Wasbare luiers verminderen de hoeveelheid restafval met 650kg per kind, maar leveren wel meer was op, en dus gebruik van water, elektriciteit en wasmiddel. De milieudienst in het Verenigd Koninkrijk heeft hier in 2006 een uitgebreide studie naar gedaan (blz. 31). Zij hebben onderzocht hoeveel CO2-uitstoot de productie en het gebruik van wegwerpluiers en wasbare luiers over een periode van 2,5 jaar veroorzaken. Wegwerpluiers veroorzaken 550kg CO2-uitstoot en wasbare luiers 460kg CO2-uitstoot, mits de luiers op 60 graden gewassen worden en aan de lijn gedroogd. Als de wasbare luiers vervolgens ook voor een tweede kind gebruikt worden, verminderd de uitstoot tot 350kg CO2.

Wasbare luiers leveren dus zowel een afvalbesparing op, als een vermindering van de CO2 uitstoot. Door bij Luierotheek ‘De Groene BillenBode’ te huren, weet je zeker dat de luiers die jij gebruikt een zo laag mogelijke CO2-belasting voor het milieu opleveren! Lees hier verder.

KOMEN ER MICROPLASTICS VRIJ BIJ HET WASSEN VAN DE LUIERS?

Het liefst zou ik hier nee op willen antwoorden, maar de praktijk is helaas anders.

De meeste wasbare luiers bevatten stof van polyester, denk aan klittenband, polyester garen voor de naden en lockranden, microvezel kernen voor absorptie en stay-dry toplagen voor een droog gevoel. De overbroekjes van PUL bestaan zelfs 100% uit polyester. Bij het wassen komen dan ook veel microplastics vrij.

Ik heb een blog geschreven waarin je alle informatie over dit onderwerp terugvindt, inclusief 2 handige tips om de uitstoot van microplastics zo klein mogelijk te houden!

WAT ALS ER EEN ONGELUKJE GEBEURD MET ÉÉN VAN DE HUURLUIERS

Wasbare luiers worden intensief gebruikt, wij begrijpen dat er dan wel eens iets stuk kan gaan. Een naad die loslaat, een drukknoop die afbreekt of klittenband dat los gaat zitten. Twee keer per jaar kun je kosteloos een luier retourneren waarmee een klein ongelukje gebeurd is. Wij repareren de schade of sturen een vervangende luier. Schade dat ontstaat doordat de overbroekjes in de droger geweest wordt verrekend met de borg. Gebruiksslijtage aan de luiers worden niet tot de ongelukjes gerekend.

IS DE AANSCHAF VAN EEN SET ONESIZE LUIERS NIET VEEL VOORDELIGER DAN HUREN?

Dit is een terechte vraag. Veel webshops bieden sets met luiers aan die ‘van geboorte tot zindelijkheid’ meegaan. Dit is een mooi concept, maar zodra je een OneSize luier in je handen hebt, begrijp je dat deze luier nooit bij zowel een baby van 3kg als een peuter van 15kg past. De luier wordt in de kleinste stand zodanig dubbelgevouwen, dat er een enorme bult aan de voorkant van de luier ontstaat. Daardoor is het vaak lastig de luier goed om te doen. Andersom, in de grootste stand, is er vaak onvoldoende ruimte in de luier om voldoende absorberend materiaal in de luier te stoppen. De luier gaat kieren met lekkages tot gevolg.

Lees hier verder over de kosten van wasbare luiers.

IS MIJN KIND EERDER ZINDELIJK MET WASBARE LUIERS?

Wij kunnen natuurlijk geen garantie afgeven dat je kind eerder zindelijk zal zijn door gebruik van wasbare luiers, maar uit onderzoek blijkt wel dat de leeftijd waarop kinderen zindelijk worden steeds hoger wordt. Oorzaak hiervan zijn de wegwerpluiers met ‘droge billetjes garantie’. Je kind voelt zo niet de consequentie van een plas doen, en kan gewoon doorspelen. In een wasbare luier voelt je kindje wel dat hij een plas doet, omdat de luier vochtig wordt. Je kind zal hierdoor eerder aangeven op het potje te willen plassen of naar de wc te willen.

Omdat geen luiers nog duurzamer zijn dan wasbare luiers, bieden we in de Luierotheek het boekje ‘Zindelijk maken is kinderspel‘ aan bij de huurpakketten in maat L en XL. Debby Mendelsohn, moeder van 6 kinderen, beschrijft hierin in 5 stappen hoe je je kindje vanaf 1,5 jaar spelenderwijze zindelijk kunt maken.

WAAROM BIEDEN JULLIE GEEN GRATIS CONSULT AAN?

There is no such thing as a free lunch! Een bekende gezegde die ook van toepassing is in de wasbare luierwereld. Ondernemers die gratis consults aanbieden, hebben de kosten van het consult berekend in de verkoopprijs van hun producten. Wij hebben er voor gekozen dit niet te doen. Bij een consult betaal je voor onze tijd en het advies, bij een huurpakket voor het huren van de luiers. Daarnaast heb je als consument ook geen morele verplichting om na het consult bij ons luiers af te nemen.
Om dezelfde reden doen wij niet aan ‘gratis’ verzendingen.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN LUIERS HUREN, LEASEN OF EEN ABONNEMENT?

Helemaal niets! Alleen de naam is anders. Verschillende webshops bieden inmiddels de mogelijkheid om voor een langere periode wasbare luiers te huren, onder een andere naam. Een goed voorbeeld doet dus volgen! Luierotheek ‘De Groene BillenBode’ was de eerste ondernemer in Nederland waar je voor de gehele luierperiode wasbaar kon huren. En daar zijn we best trots op 😀   .

WAAROM LEGT DE LUIEROTHEEK DE NADRUK OP VERHUUR IPV VERKOOP?

In de huidige consumptiemaatschappij lijkt er maar een doel te zijn: kopen, kopen, kopen. Voor al deze producten zijn grondstoffen nodig, veel grondstoffen. Zo ook voor wasbare luiers. Als voor elk kindje nieuwe wasbare luiers gekocht worden, is de milieuwinst van wasbare luiers nihil. Daarom is het zo belangrijk om ook wasbare luiers te hergebruiken. Wasbare luiers gaan namelijk meerdere kindjes mee.
Lees in dit interview verder over ‘Huren is het nieuwe hebben’.

De luiers worden hygiënisch gereinigd voordat ze uitgegeven worden. Je kunt de luiers dus meteen na ontvangst gebruiken voor je kleintje!

Besluiten jullie na een paar maanden huur toch liever de luiers te kopen? Dat kan! Je kunt er voor kiezen luiers uit het huurpakket over te nemen, of om nieuwe luiers te kopen. Neem daarvoor een kijkje in onze webshop.

IK HEB LAST VAN LEKKAGE, WAT KAN IK HIER TEGEN DOEN?

Niets zo vervelend als een lekkende wasbare luier. In deze blog vind je de meest voorkomende oorzaken en oplossingen.

MIJN KINDJE HEEFT LUIERUITSLAG, WAT KAN IK HIER TEGEN DOEN?

Niets zo vervelend voor je kindje als luieruitslag. In deze blog vind je de meest voorkomende oorzaken en oplossingen van luieruitslag.

<-- Whatsapp Service