Feit of fictie: 'Luiers wassen kost je uren per week'

Luiers wassen, daar zien veel ouders tegenop, omdat men denkt dat het veel tijd kost. Vaak wordt het geen tijd hebben om te wassen aangedragen om niet aan duurzame luiers te beginnen. Zonde!

Je wast 2x per week, bijv. elke woensdag en zaterdagochtend. Het enige werk dat je hebt is het vullen van de machine, een voorwas en hoofdwas starten, en de luiers ophangen. Tel alle tijd bij elkaar op, en je komt op een dik half uur uit.

In deze video leg ik je stap voor stap uit hoe de luierwas in z’n werk gaat.

En, ben je al overtuigd dat luiers wassen helemaal niet zoveel tijd kost? De meeste ouders vinden de luierwas de leukste was om te doen. Daarnaast scheelt het je een wandeling naar de kliko of de stortcontainer, en die vrolijke luiertjes fleuren je waslijn helemaal op! Op een druilerige dag of als je echt een keer geen tijd hebt, droog je de biokatoenen- en hennepluiers eenvoudig in de droger.

Bij het startpakket wasbare luiers ontvang je een uitgebreide wasinstructie en een overzicht met geschikte wasmiddelen om je luiers schoon en fris te krijgen.

Veel wasplezier!

p.s. geef je borstvoeding? Scroll dan even door naar beneden voor een handige tip!

luierwas

Geef je borstvoeding? Lees dan onderstaande tip:

In borstvoedingspoep zit hardnekkige gele kleurstof. Na de luierwas lijkt het alsof er iets mis gegaan is tijdens het wassen… Niets is minder waar, de luiers zijn hygiënisch schoon. De gele vlekken in de luiers zijn puur kleurstof, die je er met een uurtje of 2 zonlicht eenvoudig uithaalt. Hang de luiers lekker te drogen in het zonnetje, en de vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon. Is de luier droog maar de vlek nog niet weg? Maak de vlek opnieuw nat, en de zon doet haar werk!

<-- Whatsapp Service