Soorten wasbare luiers en handleidingen

Wasbare luiers komen in vele soorten, maten en materialen. Bij Luierotheek ‘De Groene BillenBode’ werken we met een assortiment luiers dat door en door getest is. Hierbij zijn pasvorm, gebruiksgemak, duurzaamheid, herkomst en eerlijke productie belangrijke factoren.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle luiers die te huur zijn in de Luierotheek, met een link naar de stap-voor-stap fotohandleidingen.

Wil je luiers uit je huidige huurpakket omwisselen, stuur dan even een mail naar info@degroenebillenbode.nl.

Tweedelige luiers

Tweedelige luiers vragen twee handelingen bij het verschonen, eerst doe je de absorberende luier om en daarna het waterdichte overbroekje. Dit is het meest lekvrije systeem!

Voorgevormde luiers: broekjes van absorberend materiaal worden vastgemaakt met drukknoopjes of klittenband. Hier overheen komt een waterdicht overbroekje.

Voorgevouwen luiers (prefold)

Een prefold is een rechthoekige lap stof bestaande uit 3 lagen absorberend materiaal, deze wordt met een simpele vouw tot een luier gevouwen en met een luierklemmetje vastgezet. Hier overheen komt een waterdicht overbroekje.

Strikluier

Een strikluier is een grote lap rekbare stof die je tot luier vouwt en met een strik vastzet. Past bij elk kindje! Hier overheen komt een waterdicht overbroekje.​

Overbroekjes

Elke tweedelige luier heeft een waterwerend overbroekje nodig. Je kunt kiezen tussen een overbroekje van ademend en waterwerende PUL (PolyUrethaanLaminaat) of wol.

Alles-in-twee luier (SIO)

De alles-in-twee luier bestaat uit een waterdicht overbroekje, waarin met klittenband of een drukknoopje absorberend materiaal is bevestigd. Bij het verschonen vervang je alleen het absorberende materiaal.

Pocketluier

De pocketluier is een waterdicht overbroekje met daaraan vastgenaaid een stay-dry laag. Achterin de luier zit een opening (pocket), hierin schuif je het absorberende materiaal. Dit is in de praktijk meestal een prefold luier of een losse booster.​

<-- Whatsapp Service