Alle luiers verkrijgbaar bij de Luierotheek zijn zorgvuldig uitgezocht en getest. Belangrijke criteria hierbij zijn de gebruikte materialen, productielocatie en gebruiksvriendelijkheid. Je vindt dus geen ‘Chineesjes’ in ons assortiment en geen luiers die extreem pasvorm gevoelig zijn. Hieronder vindt je een overzicht van de 7 luiermerken waar wij mee samenwerken.

Update: Na de fusie met Babybum.nl is het assortiment flink uitgebreid. In het Luierotheek Variatiepakket kun je alle merken die verkrijgbaar zijn bij Babybum.nl uitproberen.

Onze bio-katoenen luiers en billendoekjes van Blumchen zijn in Oostenrijk ontworpen door Erika Mayerhuber, en gemaakt in Pakistan. De productiepartner voldoet aan de sociale standaarden van de ILO en de bio-katoen is OEKO-TEX 100 gecertificeerd.

De overbroekjes en wetbags van PUL zijn in China geproduceerd, bij een zorgvuldig geselecteerde partner met jarenlange ervaring in de verwerking van PUL, en tevens voldoet aan alle sociale standaarden van de ILO.

Blumchen biedt 1 jaar fabrieksgarantie op haar producten.

Onze heerlijke hennep-katoen slurpers van Ella’s House worden ontwikkeld en gemaakt in Opava in het oosten van Tsjechië, door ‘very skilled ladies’, zoals onze contactpersoon Katherina altijd zegt.

Imse Vimse produceert al ruim 30 jaar wasbare luiers en andere wasbare producten vanuit Visby, Zweden. De zwemluiers en zoogcompressen worden in Letland gemaakt, de dameshygiëne in Turkije en de hydrofielen in Pakistan. Alle gebruikte stoffen zijn OEKO-TEX 100 gecertificeerd.

Wasbare dameshygiëne producten van Imse Vimse hebben 10 jaar fabrieksgarantie, de zwemluiers 2 jaar.

Onze grote collectie biokatoenen luiers van Popolini worden gemaakt in de Bamiko fabriek in Tiszalok, 230km ten oosten van Budapest. Hier werken 71 werknemers aan de luiers en andere Popolini producten. De biokatoen is GOTS gecertificeerd. De Popolini inlegvellen en heilwolle worden in Duitsland gemaakt.

De heerlijke hennep en bio-katoenen luiers van Lulu Nature worden ontworpen en gemaakt in Ste Hermine, in het westen van Frankrijk. In de fabriek werken veelal moeders, die hun eigen werkschema mogen samenstellen, zodat de zorg voor de kinderen en het werk goed te combineren is.
Lulu Nature koopt alleen stoffen in de GOTS en OEKO-TEX 100 gecertificeerd zijn.

De super fijne overbroekjes van Bambi Roxy worden in Presov in het oosten van Slowakije gemaakt, door een klein bedrijf dat uitsluitend gebruikt maakt van Europese en Amerikaanse grondstoffen.

De Disana strikluiers, wolbroeken en -wikkels worden gemaakt in Lichtenstein, een klein plaatsje ten zuiden van Stuttgart in Duitsland. Al meer dan 30 jaar maken zij ecologische luiers, van biokatoen en merino wol, GOTS gecertificeerd. De merinowol is afkomstig uit Zuid-Amerika.

<-- Whatsapp Service