Het verhaal van baby Liv (nu 11 maanden):

De eerste paar weken na de geboorte hebben we wegwerpluiers gebruikt. Alles was nieuw voor ons. Toen Liv een dikke maand was, woog ze 4,5 kilo en hebben we een huurpakket meet S aangeschaft via Luierotheek ‘De Groene BillenBode’. We waren gelijk fan van de prefolds en de voorgevormde luiers. Het duurde even voordat we vriendjes werden met de Alles-in-een luiers, maar na wat hulp via de Whats-App lukte het ons ook deze luiers goed om te doen. Vooral de prefolds zijn veelzijdig, je kunt ze als een luier vouwen en met een snappi vastzetten, maar ook eenvoudig als een langwerpige strook in een overbroekje leggen. Ideaal als het even snel moet!

Toen Liv 6 maanden was, stonden de maatje S luiers op de grootste stand, en was het tijd om over te gaan op maatje L. Handig dat er alvast 1 voorgevormde luier maat L meegeleverd was, op die manier weet je zeker dat de grotere maat luier ook past! We hebben een afspraak gemaakt om de luiers om te ruilen, en kregen een pakket met luiers maat L en OneSize mee. Wederom prefolds en voorgevormde luiers, maar nu 10 pocketluiers in plaats van alles-in-een luiers. Naast de luiers zaten er voldoende boosters in het pakket, om de luiers van extra absorptie te kunnen voorzien. Vooral in de nacht is dat handig, aangezien Liv langere periodes slaapt en we minder vaak verschonen.

Na een maand waren we toch niet zo tevreden met de pocketluiers, en hebben deze omgeruild voor alles-in-een luiers. Deze bevielen ons toch beter. Liv is nu 11 maanden, en we zijn super tevreden met de wasbare luiers uit het huurpakket! We gaan door tot Liv zindelijk is, hopelijk over een dik jaar.

Het verhaal van baby Karl (nu 5 maanden):

Twee weken voor mijn uitgerekende datum heb ik het startpakket XS opgehaald bij Luierotheek ‘De Groene BillenBode’. Ik wilde gelijk vanaf het eerste moment wasbare luiers gaan gebruiken. Met speciale inlegvelletjes om de meconium op te vangen kon dit vanaf de eerste luier! Karl woog 3,5kg bij de geboorte, na een kleine drie weken pasten de XS luiertjes bijna niet meer, en hebben we het pakket omgeruild voor een maatje groter. Omdat ik graag strikluiers wilde proberen, werden de alles-in-een luiers uit het pakket vervangen voor strikluiers. Ook heb ik naast het huurpakket twee wolbroeken aangeschaft. Erg fijn voor de nacht!

Karl weegt nu ruim 7 kilo en we zijn aan het kijken of we doorgaan voor een huurpakket maat L, of dat we zelf luiers aan gaan schaffen. Door het huurpakket hebben we een goed idee gekregen welke luiers we fijn vinden en welke niet. We zijn in elk geval super tevreden met de service van Annika van de luierotheek!